Ajankohtaista

Vapaaehtoisia etsitään Setlementtirockiin!

Etsimme joukkoomme vapaaehtoisia toimimaan erilaisissa tehtävissä Setlementtirockia varten.

 

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi korttelivalmentaja Miialle, puh. 046 922 7305. Kysy rohkeasti lisätietoja ja osallistu infotilaisuuteen ma 28.8. klo 17.

Infotilaisuus järjestetään Jätkäsaaren Setlementtiasuntojen saunatilassa, 8.krs, Länsisatamankatu 34.

 

Kuva aukeaa suuremmaksi klikkaamalla.

Siivouspäivä ja ravintolapäivä valtaavat korttelin

Elokuisena viikonloppuna tapahtuu korttelissa!

 

Lauantaina 19.8. vietetään siivouspäivää kierrätyksen ja kirppistelyn merkeissä ja sunnuntaina 20.8. jatketaan ravintolapäivällä. Molemmat tapahtumat on avoimet kaikille. Osallistua voi muutkin kuin sukupolvienkorttelin asukkaat.

 

Ilmoittaudu etukäteen tapahtumiin korttelivalmentajalle miia@sukupolvienkortteli.fi tai puh. 046 922 7305.

Katso alla olevista kutsuista lisätietoa.

 

Tiedotteet avautuu suuremmaksi klikkaamalla.

Jätkäsaaren Sukupolvienkortteli sai etelä-korealaisia vieraita

Jätkäsaaren Sukupolvienkortteli sai ensimmäiset kansainväliset vieraansa tiistaina 30.5.

 

Etelä-Korean Seogu-alueen pormestari Chang Jongtae tutustui organisaationsa kanssa korttelin tiloihin ja palveluihin. Eteläkorealaisia kiinnosti erityisesti se, miten tuemme ikääntyneiden asukkaidemme arvokasta arkea osana ylisukupolvista asumismalliamme.

 

Ravintola Polku avaa ovensa 12.6. Sukupolvienkorttelissa

Suomen monikulttuurisin ravintola avaa ovensa Jätkäsaaressa!
Avajaiset ma 12.6. klo 10 – 15.

 

 

Sukupolvienkorttelissa sijaitseva ravintola Polku tarjoaa paitsi maukasta kotiruokaa ympäri maailman, myös mahdollisuuden uusille suomalaisille kartuttaa ammatti- ja kielitaitoaan aidossa työympäristössä.

 

Ovet avataan 12.6. Polku on ainutlaatuinen ravintola, joka yhdistää rennon kotiruoan kautta uudet ja nykyiset suomalaiset. Ravintolan toimintaideaan kuuluu tukea eri aikoja Suomessa asuneita henkilöitä oman ammatti- ja kielitaidon kehittämisessä. Henkilökunta on asunut Suomessa eri pituisia aikoja, mutta jokaisella on halu oppia suomea ja palvella asiakkaita suomeksi. Kannustammekin asioimaan ravintolassa suomen kielellä.

 

Ravintola työllistää jo alkuvaiheessa ihmisiä seitsemästä eri maasta. Ravintolan ruokalista kunnioittaa suomalaista ruokakulttuuria, mutta myös twistaa sitä kekseliäästi sekoitellen keskenään monikulttuurisen henkilökunnan makumaailmoja ja kulttuuriperintöä. Aitoa kotiruokaa on tarjolla Gambiasta, Vietnamista, Afganistanista, Iranista, Perusta, Kreikasta ja Thaimaasta.

 

– Ravintola Polussa eri kulttuureista ja maista kotoisin olevat ihmiset kehittävät omaa osaamistaan ja ravintola-alan ammattitaitoaan aidossa työympäristössä. Työn tekemisen ohessa karttuvatkin sekä ammatti- että kielitaito, kertoo Ravintola Polun palvelupäällikkö Tiina Solas.

 

Tervetuloa juhlistamaan kanssamme Ravintola Polun avajaisia ma 12.6. klo 10-15. Herkullista lounashetkeä tahdittaa Sibelius-Akatemian opiskelijoiden soittama jazz, minkä lisäksi sinulla on mahdollisuus tutustua Jätkäsaaren yhteisöllisimpään asuinkortteliin, Sukupolvienkortteliin.

 

Ravintola Polun taustalla on Viittakivi Oy, joka on tehnyt Suomessa monikulttuurisuustyötä jo vuodesta 1951. Toiminnallamme haluamme näyttää suuntaa kohti monikulttuurista, moninaista, avointa ja keskustelevaa yhteiskuntaa. Uskomme siihen, että jokaisella on annettavaa, osaamista ja potentiaalia sekä kyky haaveilla ja onnistua. Koulutamme henkilökuntaamme ammatillisesti yhdessä Perho Liiketalousopiston kanssa. Viittakivi on yhteiskunnallinen yritys, Arvo-liiton jäsen ja kuuluu Suomen Setlementtiliiton konserniin.

 

Ravintola sijaitsee Helsingin Jätkäsaaressa, osoitteessa Länsisatamankatu 34 ja on avoinna ma-pe 7.30 – 15.