Kortteli

Sukupolvien Kortteli - reitti

Olemme kehittäneet Suomessa ainutlaatuisen monisukupolviasumisen mallin, eri-ikäisiä ihmisiä yhdistävän Sukupolvienkorttelin. Vuonna 2010 alkaneessa kehitystyössä ovat olleet mukana monialaisen yritysjoukon lisäksi Aalto-yliopisto, Tekes, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA, Ympäristöministeriö ja Helsingin kaupunki.

 

Kortteli on suunniteltu eri ikäisten ja eri tavalla asuvien ihmisten toiveita kuunnellen. Ideana oli keskittää kolmen talon yhteistiloja yhteen paikkaan, jolloin yhteistiloista saatiin isompia, parempia ja monipuolisempia.

 

Kortteli on samalla kyläyhteisön paluu kaupunkiin. Ihmisten osaamiset, taidot ja intohimot yhdistyvät vapaa-ajan tekemisessä, harrastuksissa ja tapahtumissa. Lapset, nuoret, aikuiset, seniorit ja vanhukset elävät ja asuvat kaikki samassa korttelissa.

 

Jätkäsaaren Sukupolvienkorttelissa yhteisöllisyys on tiloja, yhteinen piha, yhteistä tekemistä ja tapahtumia. Voit elää vapaasti omaa elämääsi Sukupolvienkorttelissa, mutta kenenkään ei tarvitse olla yksin.

Arkkitehdin esitys korttelista (pdf)
HOAS logo

Hoas on yleishyödyllinen säätiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudun opiskelijoille. Yli 9200 erilaisessa huoneessa, yksiössä, perhe- ja kaveriasunnossa asuu noin 18 500 opiskelijaa. Hoasin loppuvuodesta 2015 valmistuneessa vuokratalossa on 102 kotia opiskelijoille.

Sukupolvienkortteli - Asuntosäätiö

Asuntosäätiö on alueiden ja monipuolisen asuntotuotannon kehittämiseen erikoistunut rakennuttaja ja kiinteistöjen omistaja. Se rakennuttaa vuosittain noin 500 asuntoa erityyppisillä omistusmuodoilla. Konserni on Suomen neljänneksi suurin asuinkiinteistöjen omistaja ja sillä on tällä hetkellä lähes 17 000 asuntoa, joista pääosa on asumisoikeutta. Asukasyhteistyö on myös merkittävä osa toimintaa.

 

Sukupolvienkortteliin Asuntosäätiö on rakennuttanut Asunto Oy Helsingin Hyväntoivonpuiston, jossa on 47 hitas-asuntoa. Koteja on moniin eri elämänvaiheisiin: yksiöistä aina toistasataa neliötä käsittäviin perheasuntoihin.

Setlementtiasunnot logo

Setlementtiasunnot Oy on yhteisöjen rakentaja, asumisen palvelujen moniosaaja ja yhteiskunnallisesti kestävän asumisen tuottaja. Setlementti tuo asumiseen ihmiskeskeisyyttä, ihmisten taitojen ja osaamisen tunnistamista sekä erilaisuuden hyväksymistä. Setlementtiasunnot Oy:n yhteensä 1500 vuokra- ja asumisoikeuskodissa asuu lähes 2200 asukasta.