Korttelitiimi

Asukkaat tekevät yhteisen korttelin

 

Korttelissa yhteisöllisyys lähtee asukkaista: mitä asukkaat osaavat, taitavat, tietävät ja mitä he haluavat jakaa toistensa kanssa. Talojen asukkaiden kesken voidaan järjestää esimerkiksi kielten opiskelua, pyöränkorjausta, lastenhoitoapua, läksykerho, koiran ulkoilutusapua, kierrättää tavaroita, liikuntahetkiä sisällä tai ulkona, kirpputoreja ja ravintolapäiviä, satutunteja, tuolijumppaa, maalausta, keskusteluja, remonttiapua, kirjojen vaihtoa ja niin edelleen. Mitä juuri sinä haluaisit tehdä omassa kotikorttelissasi?

 

Korttelivalmentaja –

Apuna, tukena ja kannustajana

 

Sukupolvienkorttelissa aloittaa talojen valmistuttua korttelivalmentaja, joka auttaa, tukee ja kannustaa asukkaita yhteisen tekemisen löytämisessä ja ylläpitämisessä. Korttelissa voidaan järjestää myös erilaisia tapahtumia, luentoja ja juhlia, joiden järjestämisessä korttelivalmentaja on apuna. Setlementtiasuntoihin työsuhteessa oleva korttelivalmentaja on paikalla arkisin, joinakin päivinä myös iltaisin. Korttelivalmentajan tarkka paikallaoloaika ilmoitetaan talojen valmistuttua.

Korttelitiimi ideoi ja kehittää

Kaikkien Sukupolvienkorttelin asukkaiden keskuudesta valitaan edustajat korttelitiimiin, joka ideoi ja organisoi toimintaa yhdessä korttelivalmentajan kanssa. Korttelitiimi koordinoi tiloja ja aktiviteetteja sekä tiedottamista.

Jatkuvaa ja aktiivista tiedottamista

Sukupolvienkortteli on myös netissä (sukupolvienkortteli.fi) ja Facebookissa. Lisäksi palveluista, tapahtumista ja tekemisestä kerrotaan talojen ilmoitustauluilla.

Korttelivalmentajan tehtävää pilotoidaan kahden vuoden ajan

Korttelivalmentajan toiminta aloitetaan 2-vuotisena kokeiluna. Toimintaa jatketaan, mikäli palvelu koetaan hyödylliseksi ja tarpeelliseksi.

Mitä tämä kaikki maksaa?

Yhteisöllisyyden toteutus sisältyy HOASin ja Setlementtiasuntojen vuokriin. Asunto Oy Helsingin Hyväntoivonpuiston asuntojen hintaan sisältyy korttelivalmentajan kustannukset kahden vuoden pilotointiajalta. Pilotointiajan jälkeen asunto-osakeyhtiö päättää toiminnan jatkamisesta ja vastaa toiminnan kustannuksista.

Sukupolvienkortteli korttelivalmentaja